Bar Akademija Apprentice Program. Bartender, Barista, Konobar, Chef

Velika H industrija, za razliku od drugih tradicionalnih industrija treba sve više svježe krvi. Turizam i Ugostiteljstvo rastu i rastu, i nikakvi roboti niti automatizacija ne mogu zamijeniti ljude u našoj industriji, jer je njena bit i srž u ljudskom kontaktu, definicija usluge se premiješte iz standardnog posluživanja hrane i pića u definiciju iskustva(experience).

Sa druge strane, oni koji investiraju u ugostiteljstvo kao i oni koji se njime prije samo nekoliko godina bave nisu imali predstavu šta ih čeka kada su kadrovi u pitanju, niti su razmišljali o tome koliko je to važno. Na svu sreću, problem ljudskih resursa na našim prostorima je konačno postao goruća tema što će poštenim momcima i curama koji su profesionalni barmeni, konobari, bariste, kuvari, menadžeri restorana, dati šansu da svoje vještine naplate adekvatno, ali je i njih sve manje jer nam razvijenija tržišta kradu one najbolje. Budimo realni, još nismo spremni parirati tržištu kruzerske industrije, EU, pa čak i hotelske industrije na Bliskom istoku i u Aziji.

Trendovi ne obećavaju kada su u pitanju naša tržišta, ali čak i na ove projekcije ugostitelji skroz slabo reaguju.

Bar Akademija 2018 seminar

Želimo pomoći našem tržištu da obrazuje svoj kadar. Prije nekoliko godina smo smislili program obuke barskog, servis i kuhinjskog osoblja koji se dešava direktno u barovima. Radi se o majstor – šegrt baziranom programu kojeg nazivamo Bar Akademija Apprentice Program.

ŠTA NUDIMO UGOSTITELJIMA koji se uključe u Apprentice program i koji su uslovi pristupanja!?

Esencijalno je da ugostitelj ima profesionalnog barmena, baristu, konobara koji je prošao bar 1. nivo bilo kojeg Sommelier programa ili profesionalnog kuvara, ukoliko želi ostvariti saradnju kod edukacije nekog od ovih ugostiteljskih profila.

Šegrtska obuka traje minimalno 3 mjeseca, 18 radnih časova, sedmično(minimalno), koje šegrt barmen, barista, kuvar ili konobar treba provesti na svom radnom mjestu kod majstora, starijeg kolege, koga prati kao asistent. Program obuke obezbjeđuje Bar Akademija. Bartender, Barista i Konobar(Sommelier 1.) obuka se radi po programu Nebojše Lazarevića po kojem Bar Akademija radi standardne forme obuke. Majstora/predavača plaća Bar Akademija po dogovorenom, po ugovoru o djelu. Ugostitelj nema nikakvih troškova, osim adekvatne uniforme i radne opreme za šegrta. Ugovor koji ugostitelj potpisuje sa Bar Akademijom je na minimalno 1 godinu.

Ono zbog čega bi jedan ugostiteljski biznis trebao biti zainteresovan za saradnju sa nama jeste 1. pik na svo osoblje koje prolazi kroz cijeli sistem Bar Akademije, prvenstveno kroz sopstveni posao, zatim obrazovanje sopstvenih kadrova, vrbovanje naših kao i druge kadrovske asistencije koje može ostvariti u sradnji sa nama. Nadamo se, ne bi trebalo detaljnije objašnjavati!

Za pristup programu javite se na:
obuka@barakademija.com
+38765017232

Sa tačke gledišta polaznika obuke…

Leave a Reply