Bar Akademija Apprentice Program

pexels photo 231063
Koliko je prethodna generacija odgovorna za svaku sledeću i koliko naučno i kulturološko nasleđe definiše svaku sledeću deceniju sada nam je jasnije nego ikada. U poslednjoj deceniji tehnologija je toliko promijenila ključne dimenzije naše komunikacije i uticala na stli življenja po kalkulacijama koje nismo mogli predstaviti prije 20 godina, recimo. Probajte pogoditi koje su to institucije postale trend setterskim hot spotovima više nego ikada. Ne morate puno razmišljati, to su barovi, kafei, kafići, klubovi, praktično svi tipovi velike U. industrije. I znate li šta je najbolja vijest od svih? – U vremenu kada se 90% industrija na plavom klikeru shiftaju pravcu automatike, sa sve više robota a sve manje potrebe za radnom snagom, industrija Ugostiteljstva raste više nego ikada treba ljude, treba nove profesionalce. Big H. (Hospitality industry) industrija plače za kozmopolitama kakvima ćete vi jednog dana postati. Nasušni hljeb i lijek svim drugima, aristokratska gospoda i u vremenu nove revolucije. Aristokratska, ne u ofucanom stereotipnom smislu plave krvi i tome slično, nego istinski hedonistički nastrojena, učena, načitana kasta društva, Dame i Gospoda Barmeni, Kuvari, Konobari, svi iz Big H. industrije u servisu i menadžmentu koji čine ovaj svijet podnošljivim praveći kuće, tople domove, zabavne rupe od prostih i neprosti zidova i nešto furniture. Ove rupe, domovi se zovu barovi, kafići, restorani, hoteli. Dragi moji, kao što su već više od 10000 godina, danas su više nego ikada najvažniji društveno-komunikacijski sistemi, po meni važniji od sportskih klubova na day-to-day osnovama.

S tim u vezi i mi smo odlučili da se prilagodimo i ponudimo više šanse više naših mladih ljudi da se učlane u klub i daju šansu sebi da zavole ovaj posao i naprave karijeru, zarade novce, budu ono što treba da budu. Za sve one koje čeka “dosadna smjena” i “još jedan dan” i još pola godine pa napuštam ovaj posao” a onda još tako godinama ili decenijama.

 

Predstavljamo: Bar Akademija Apprentice Program


Program podrazumijeva studiranje po principu uloge šegrta. Kreiran je za polaznike koji nisu spremni doći u Banju Luku, Beograd ili recimo Sarajevo i prisustvovati standardnoj metodi edukacije. Alternativna opcija predstavlja Apprentice program gdje polaznik završava praktični dio nastave na lokaciji koja mu bolje odgovara. I to radeći u baru ili nekoliko barova kod dodijeljenih instruktora programa, senior Bartendera, gdje vježba miksologiju i uči o radnoj organizaciji u baru, osnovnim principima ponašanja i radnim tehnikama, te svemu drugom što se tiče prakse i percepcije same biti profila Bartendera. Radionicama, degustacijama i važnim predavanjima polaznik prisustvuje na sledećoj zakazanoj obuci Škole Mixologije kako bi kompletirao program i zaslužio certifikat sa kompletnom dokumentacijom. Narodski rečeno, dobijate ličnog predavača – tutora, kojeg pratite radeći zajedno sa njim u Baru. Gradijalno napredujete kroz razgovor, rad u baru, komunikaciju, zadatke i referate koje vam tutor zadaje, te one-on-one degustacije, lekturisanje i časove miksologije. Ovakav vid studiranja je evidentno kompletniji od standardnog, razumije se, jer imate svu pažnju starijeg kolege na sebi i puno više radnih sati kao i realne prakse.

Na A.P se možete prijaviti ovde. U istu formu možete postaviti sva pitanja koja imate po pitanju A.P. i drugih stvari koje se tiču Bar Akademije. Uskoro ćemo objaviti listu lokacija održavanja i partnera projekta. Molimo vas, vratite se na ovu stranicu nakon 1. Decembra 2016! Hvala! Bez obzira za opciju za koju se odlučite i STANDARDNI I APPRENTICE su programi sa istim elementima i rezultiraju u istoj certifikaciji! O samom programu možete naći na ovoj lokaciji.

Ostani informisan, prijavi se na naš Newsletter!!!

* indicates required

Powered by MailChimp


Leave a Reply