Gdje jesti, kafenisati i u provod u Beogradu?

Dimitrije1Bili smo na kafi sa Mitom, Bekrijom iz Bg, koji se bavi ozbiljnim turističkim projektima u Srbiji i vodi livinginbelgrade.com !!! Poznajemo se već 10ak godina iz jedne priče sa Karipskog mora! Pošto znamo da on zna puno toga i voli da podijeli korisne informacije pitali smo ga…
Ako niste sigurni kuda da okrenete u Beogradu, Dimitrije zna sve, živi, jede i uglavnom spava tamo. Pivo voli, kafu obožava i stvarno voli da jede!

Akademija:Većina ljudi kod nas vidi Bg kao najbliži Vegas. Prestonica – oke, originalna kozmopolitska kultura – da, luda zabava – super! Zanima me nešto drugo. Ti provodiš dosta vremena u barovima pa nam, molim te, kaži koji su to tvoji omiljeni hangout barovi ili pubovi u Beogradu? Gdje voliš otići nedeljom na kafu i kroasan? A kuda na pivo sa drugarima uveče?

Dimitrije: – Ćao svima! Dođite ponekad u Beograd! Od omiljenih barova i pabova mogu izdvojiti Monsun bar, Drvo Javorovo i Office pub. Što se tiče omiljenih mesta za kafu i kroasan to su definitivno Makadam na Kosančićevom vencu, Super Natural Bar na Dorćolu i Strada na Novom Beogradu. Dobra mesta za pivo sa drugarima, pored gore navedenih barova, mogao bih da izdvojim još Samo Pivo, BeerVille i svakako još jednom Drvo Javorovo.

Akademija: -Daj nam, po tebi, 5 najboljih night – out pop – rock barova u Beogradu? I kaži nam zašto.

Dimitrije: -U gradu dobar rok može da se čuje u Ĉorba kafeu u Savamali gde zna da se organizuje rat bendova, u Božidarcu na Vračaru gde totalni autsajderi znaju da te oduševe, legendarnom klubu Fest u Zemunu koji je bastion rock’n’roll kulture u ovom delu grada, Office pub na Zemunskom keju gde često zna Dejan Cukić da nastupa i svakako klub Gun sa sjajnim bendovima koje dovodi.

Akademija: Najoriginalnija mjesta za klopu „on budget“ u Bg?

Dimitrije: -Izdvojio bih restoran Durmitor na Novom Beogradu sa sjajnim domaćim specijalnitetima, zatim Pizza Bar u Bulevaru Umetnosti kao mesto gde se najbolja pica može pojesti u gradu, Homa Bistrot u Nevesinjskoj sa preljubaznim osobljem i spojem pirotske i italijanske kuhinje, i Ćiribu Ćiriba u Zemunu gde vas domaće slatko služe čim uđete. Što se tiče brze hrane, tu treba izdvojiti legendarni Šiš ćevap u Goce Delčevoj, ćevabdžinica Cica u Đure Jakšića, Pekare Trpković kod Slavije i svakako Domaće kiflice u Dimitrija Tucovića.

Akademija: Koje bašte i terase u Bg imaju najbolji pregled i panoramu?

Dimitrije: -Tu bih definitivno izdvojio restoran Balkan Ekspres u Zemunu, kafanu Gardoš, zatim Kalemegdansku terasu, Aleksandar klub na Košutnjaku i čuvenu Veneciju na zemunskom keju!

Akademija: -Dimitrije, hvala ti! Stvarno se vidi da si plemenit kafanski čovjek! Vidimo se uskoro! 😀

Dimitrije: Nema na čemu ljudi! Uvek je prijatno ćaskati sa vama!

Više o Beogradu i kako se tamo živi i provodi možete saznati na livinginbelgrade.com/

Ostani informisan, prijavi se na naš Newsletter!!!

* indicates required

Powered by MailChimp