ŠKOLA MIXOLOGIJE

Bar Akademija Chair Booking 2020 jesen


ŠTA PREDSTAVLJA ŠKOLA MIXOLOGIJE
U Školi MIxologije poznatom još i kao “Osnove Bartendinga” učimo ALFABET barmenskog zanimanja, koncept modernog poslovanja barova sa svim dimenzijama barskog poslovaja. Ponajviše, ipak, radimo na osnovama barskog poslovanja, nastanku i istorijatu alkoholnih i bezalkoholnih pića-“how it’s made”, procese nastanka spirita, likera, fermentisanih pića te njihovu primjenu u baru. Termini vezani za vina, sorte vina, vinski regioni svijeta,ali i posluživanje vina i kombinovanje sa hranom su elementi jednodnevne radionice  kulture uživanja vina. Tu je i kultura uživanja čaja i kafe, coffee mixologija, standardne Espresso nadogradnje i osnove Latte Arta. Jedna od najvećih dimenzija koja se provlači kroz skoro sve lekcije tokom škole je Koktel Miksologija. Njena osnovna kategorizacija, kako miksati pića, istorijat koktela, standardi miksologije po različitim školama i filozofijama. Vaš prvi doticaj sa specijalnom opremom u bartendingu će biti jedna od najzanimljivijih prvih lekcija. Terminologija u bartendingu, izrazi kod kreacije, postupaka u radu, tipova Cocktaila je ključna stvar kod konačne percepcije bartendinga.  Timski rad je osnova funkcionisanja jednog profi bara, stoga je ovo lekcija koju ćete proći sa dodijeljenim tutorima u praktičnom radu u našim barovima.

Nemaš vremena čitati? – ovde pogledaj kako izgleda jedan radni dan u Bar Akademiji!

Pored osnova Cocktail Mixology ćemo vas podučiti osnovama “Flaira” I uraditi sve da vam, paralelno s tim, prenesemo duh show-bartendinga u njegovom najpozitivnijem.
Težimo ka tome da sve naše polaznike usmjerimo ka pozitivnim stvarima u ugostiteljstvu generalno. Uz naše i vaše zajeničko zalaganje oko programa, stvari koje ste naučili trebaju kulminirati u kvalitetan alat za kreiranje profesionalca Bar Industriji. Kompletan projekat ima za cilj da vas najbolje pripremi za put dalje edukacije koji tek prethodi, i koji će od vas, sada već amatera Bartendera, napraviti pro Bartendera u mjesecima i godinama dalje edukacije, rada u pro barovima poput Shakersa, te istraživanja, čitanja teorije, vježbe flaira, posjete drugim kursevima i radionicama, seminarima i takmičenjima.

ŠTA OČEKIVATI

 • 20 aktivnih dana intenzivnog druženja, rada, učenja i vježbe;
 • apsolutni hedonizam i renesansu čula;
 • promjena percepcije o radu u baru sa zrelim programom baziranim na akademskom posmatranju materije;
 • praktičan rad u baru;
 • sezona u projekt barovima koje organizuje Bar Akademija;
 • sezona u Crnoj Gori ili Hrvatskoj;
 • budućnost u Cruise Industriji ili na drugim popularnim turističkim i kozmopolitskim lokacijama;
 
PROGRAM OBUKE
Program se sastoji od 4 velika modula i dodatnih konzalting radionica i predavanja:
1. Nauka o destilatima;
2. Miksologija koktela i drugih miješanih pića;
3. Fermentisana alkoholna pića i bezalkoholni napitci(predavanja i radionice kreacije i hedonizma vina i piva);
4. Menadžment barova, bar kultura i bar industrija;
5. Konzalting kod karijernog usmjerenja i spremanje za posao;
 

NAČINI STUDIRANJA

Postoje dva vida studiranja na programu Škole Mixologije:
 1. STANDARDNI PROGRAM. Podrazumijeva studiranje kompletnog programa uključujući sve radionice, degustacije, vježbe, predavanja i seminare na zakazanoj lokaciji. Program se na ovaj način kompletira u roku od 25 dana;
 2. BAR AKADEMIJA APPRENTICE PROGRAM. Podrazumijeva studiranje po principu rada majstora i šegrta. Program je kreiran za polaznike koji nisu spremni doći u Banju Luku, Beograd ili recimo Sarajevo i prisustvovati kompletnom programu u pomenutih 25 dana. Alternativna opcija predstavlja Apprentice program gdje polaznik završava praktični dio nastave na lokaciji koja mu bolje odgovara. I to radeći u baru ili nekoliko barova kod dodijeljenih instruktora programa, senior Bartendera, gdje vježba miksologiju i uči o radnoj organizaciji u baru, osnovnim principima ponašanja i radnim tehnikama, te svemu drugom što se tiče prakse. Radionicama, degustacijama i važnim predavanjima polaznik prisustvuje na sledećoj zakazanoj obuci Škole Mixologije kako bi kompletirao program i zaslužio certifikat sa kompletnom dokumentacijom. Senior Bartenderi koji su zaduženi za Apprentice program na određenim lokacijama, kao i same lokacije možete provjeriti ovde.
  Saznaj više o Bar Akademija Apprentice programu.

CERTIFIKACIJA
Sva dokumentacija je na Englishu i sastoji se od:

 • Diploma na engleskom jeziku;
 • Student performace sheet(vaše ocjene i kotiranje na predavanjima i praksi sa ličnim mišljenjima voditelja grupe) – srpsko-hrvatski + english;
 • Bartender School Program (program obuke na srpskom i engleskom jeziku);
 • Refference letter(preporuka zaposlenju na traženom jeziku), internacionalni format preporuke zaposlenju sa mišljenjem i pismenom ocjenom nadređenog voditelja programa u Bar Akademiji. Preporuku dajemo samo onima koji to zaista zaslužuju svojim znanjem, zalaganjem ali i poštovaanjem prema predavačima, prenositeljima znanja, profesiji i ugostiteljstvu. 

WELCOME TO THE CLUB!
Pozdrav iz Bar Akademije.

Ostani informisan, prijavi se na naš Newsletter!!!

* indicates required

Powered by MailChimp