Programska obuka: Kafe Kultura

prana1
Kursni koncept Coffee Kulture je elementarni praktični trening o kulturi kreiranja kafe napitaka od espresso kafe i klasičnih nadogradnji mlijekom (uključujući sojino, bademovo ili rižino mlijeko kao zamjenu), zatim koncepcije zarade od kafe napitaka i miješanih pića od kafe. Ovaj modularni koncept je dio školskog programa u osnovnoj obuci za barmene na Bar Akademiji.

Cijeli modul se sastoji od:

PRVI DIO modula je zasnovan na srži kafe kulture i kreacije najpopularnijih napitaka od kafe. Traje 4 dana ili 12 radnih sati. Vježbe su integralni dio ovog dijela kursa i radi se sa fokusom na tehniku kreacije kod svakog pojedinačnog polaznika, sve do zadovoljavajućih rezultata! Krenimo redom:
1. Percepcija, istorijat i evolucija kafe kao zrna(agrokulturnog proizvoda) i kao napitka;
2. Održavanje i upravljanje kafe aparatom;
3. Kreacija savršenog Espressa;
4. Cappuccino, kreacija i percepcija;
5. Macchiato, kreacija i posluživanje;
6. Osnove Latte Art-a;
7. Izbor mlijeka, kafe i opreme.

DRUGI DIO podrazumijeva tradicionalnu i savremenu kulturu pripremanja i posluživanja čaja i srodnih napitaka. Obuhvata radionicu sa degustacijom u kući čaja “Prana” u Banjaluci i tehiniku kreiranja blendanih i frozen bezalkoholnih napitaka srodnih Kafe Kulturi:
8. Kultura ispijanja Čaja;
9. Koncepcija nabavke, pripreme i posluživanja čaja;
10. Napitci od tople čokolade;
11. Frappei i Shakeovi;
12. Kreacija menija(ponude) i prodajna strategija;
13. Coffee Miksologija.

Po kompletiranju oba dijela ovog modula polaznici zaslužuju diplomu Osnova Coffee Kulture sa Bar Akademije. Dijelove ovog konceptnog kursa ne morate završiti odjednom. Možete realizovati stvar step by step i u privatnoj režiji u vašem kafiću ili restoranu. Složićete se, pola uspijeha zavisi od lokacije ugostiteljskog objekta, druga polovina od kvaliteta osoblja i kvaliteta kafe napitaka!

Photo: NYtimes, BarAkademija

Ostani informisan, prijavi se na naš Newsletter!!!

* indicates required

Powered by MailChimp