Radionica Mojito Miksologije

Mojito Mixology1Da li zaista mislite da ste spremni zaigrati neki novi ples? Kubanski možda? Ako ćemo pravo, kokteli više nisu bauk! Dokle god percepirate koktele metodom opijanja plivate po fast food konceptu! Onog momenta kada naučite shvatati koktele kao hranu, kao iskustvo, naučićete recepturu, naučićete bit i njihovu kulinarsku i istorijsku dimenziju. Svaki klasični koktel ima neku priču o nastanku, pojavi i razvoju. Svaki od njih ima korijene u gastronomiji kraja iz kojeg je potekao.

Mojito je špica svakog ljeta. Ali ne postoji samo jedan tip Mojita, kao što se ne rade samo isključivo jedni tipovi omleta ili pizze! Ide ljeto, treba se spremiti i ponuditi više od drugih!
Sadržaj radionice:
1. Percepcija Kubanske Bar Kulture
2. Kreacija i evolutivni proces Mojito koktela
3. Sastojci i prostor za kreaciju: varijacije!
4. Vježbe: Svi radimo Mojito (Svaki učesnik kreira 4 tipa Mojito koktela uz astistenciju i pomoć instruktora)!
5. Tasting. Degustacija i poređenja!

FAKTO tematika: Izbor šećera, izbor ruma, tretiranje limete, sweet&sour koncepcija, balans sastojaka, soda voda, odabir mente i realne nadogradnje drugim sastojcima!

MOJITO RADIONICA je prvi u nizu RUM GARDEN SERIES radionica. Radi se o radionicama miksologije koktela na bazi ruma koji su istinski klasici ljeta! Upravo ono što bi bilo idealno znati prije dolazeće sezone!

Svi koji kompletiraju niz od 4 radionice zaslužuju Rum Cocktail Crash Certifikat:
1. MOJITO RADIONICA;
2. CUBAN CLASSICS (Daiquiri, Bacardi Cocktail, Cuba Libre…);
3. TIKI COCKTAILS (Mai Tai, Hurricane…);
4. RUM MIXOLOGY SPOTTING (Drugi popularni rum kokteli).

Naruči kurs u svoj kafić direktno ili se prijavi na najbliže zakazanu radionicu u vremenu i prostoru. Sve detaljno možete upratiti na našoj fejs stranici!